Yoga

Shanti ~ Vrede

Yoga Studio Shanti
Professor Kochstraat 30
Hilversum

Hero Hatha Yoga Saswitha Stijl | Yoga Studio Shanti - Hilversum

Hatha Yoga Saswitha Stijl

Een les Hatha yoga volgens de Saswitha stijl bevat een rustige en evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen.

Hatha yoga gaat uit van de eenheid van lichaam en geest waarbij de adem de verbinding vormt. Controle van de ademhaling tijdens het uitvoeren van de oefeningen zorgt ervoor dat je lichaam en geest in balans komen. Bij Saswitha Stijl heb je na twee of drie oefeningen even een ‘pauze’ om na te voelen, terwijl je bij andere yogastijlen voortdurend van de ene houding naar de andere houding gaat.

Yoga is voor iedereen
Iedereen is welkom. Of je nu jong of oud bent, man of vrouw, lenig of niet lenig: mijn doel is om het voor iedereen mogelijk te maken om yogalessen te volgen. Vaak denken mensen dat je je in allerlei onmogelijke houdingen moet kunnen wringen en je tenen moet kunnen raken, maar daar gaat het

helemaal niet om. Iedereen doet het naar eigen kunnen, op zijn of haar eigen manier. Het is belangrijk te luisteren naar je lichaam.

Bij yoga gaat het om de optimale balans tussen inspanning en ontspanning. De oefeningen helpen je om zo veel mogelijk in het nu te zijn en in harmonie met jezelf en je omgeving te komen. Dit brengt je tot rust en geeft innerlijke vrede: toestand van rust en kalmte van de geest. Tevredenheid oefenen en oefenen met tevredenheid. Als mijn cursisten blij en helemaal uitgerust weer huiswaarts gaan, heb ik het goed gedaan.

Bewust geef ik les in kleine groepen zodat ik iedereen individuele aandacht kan geven. Ik streef naar een knusse en intieme sfeer en een beperkte grootte van de groepen draagt hiertoe bij. De les wordt afgesloten met een eindontspanning en een korte meditatie.

Kosten

Proefles gratis.
4 lessen strippenkaart: €40,-
De kaart is 3 maanden geldig.

Lestijden

ma t/m vrij
15:00 – 16:30 uur
18:45 – 20:15 uur
20:30 – 22:00 uur

za & zo
09:00 – 10:30 uur
10:45 – 12:15 uur

Stoelyoga - Zijaanzicht | Yoga Studio Shanti - Hilversum
Stoelyoga - Vooraanzicht | Yoga Studio Shanti - Hilversum

Stoelyoga

Wil je ook werken aan je gezondheid en vaker ontspannen zijn? Misschien is stoelyoga dan wat voor jou, want met deze vorm van yoga houd je je gewrichten, spieren en hersenen toch gezond.

Het is niet alleen voor mensen die alleen wat stijf zijn of het niet lukt om rust en voldoende beweging te vinden. Ook mensen mensen met een zittend beroep of mensen die op leeftijd zijn, een handicap of ziekte hebben kunnen op deze manier toch aan yoga doen. Bijvoorbeeld mensen met dementie, artrose, reuma, fibromyalgie, hersenletsel, hartproblemen of rolstoel gebruikers.

Stoelyoga houdt in dat je oefeningen op en rond de stoel uitvoert en dat je de stoel voor lichamelijke balans gebruikt. Je traint je hele lichaam door te rekken, strekken en buigen.

Daarnaast doe je ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatie zodat je geestelijke balans vindt.

Als je vaker aan stoelyoga doet dan zul je merken dat je niet alleen flexibeler wordt maar ook meer ontspannen, doordat het je hoofd leegmaakt. Hierdoor heb je in je hoofd meer ruimte over voor andere dingen. Bijkomende voordelen van stoelyoga zijn dat je geen mat nodig hebt (je stoel is immers de mat) en dat je je niet hoeft om te kleden.

Samengevat maakt stoelyoga het lichaam beter, veerkrachtig en ontspannen. Dat geeft een goed gevoel. Wist je dat het de bloedcirculatie bevordert, blokkades opheft en het immuunsysteem stimuleert? Zo blijf je gezond, vitaal en in balans,

Kosten

Proefles gratis.
4 lessen strippenkaart: €40,-
De kaart is 3 maanden geldig.

Lestijden

In overleg

Yoga 1 op 1

Yoga 1 op 1 | Yoga Studio Shanti - Hilversum

Na een intakegesprek maak ik een individuele yogales op maat met persoonlijke aandacht voor jou. Deze maatles is gericht op jouw doel, specifieke klacht of wens.

 • Werkgebied
  Hilversum, Laren, Blaricum, Bussum, Huizen, Naarden, Baarn, Eemnes
 • Duur in overleg
 • Kosten €50,-

Intakegesprek is gratis en vrijblijvend.

Yoga voor ouderen

Yoga voor Ouderen | Yoga Studio Shanti - Hilversum

Deze yogales is een maatles gericht op ouderen. De oefeningen van deze les kunnen mogelijk ook op een stoel uitgevoerd worden. Door yoga blijven spieren en gewrichten soepel.

 • Werkgebied
  Hilversum, Laren, Blaricum, Bussum, Huizen, Naarden, Baarn, Eemnes
 • Duur 45 min.
 • Kosten €10,-

Intakegesprek is gratis en vrijblijvend.

Yoga en dementie

Yoga en Dementie | Yoga Studio Shanti - Hilversum

Speciale maatles gericht op mensen met dementie. Yoga kan bijdragen aan vermindering van klachten zoals slaapproblemen, stress, angst en chronische hoofdpijn.

 • Werkgebied
  Hilversum, Laren, Blaricum, Bussum, Huizen, Naarden, Baarn, Eemnes
 • Duur 45 min.
 • Kosten €10,-

Intakegesprek is gratis en vrijblijvend.

Ayurvedische Massage

Tijdens de Ayurvedische Massage word je met warme geneeskrachtige kruidenolie gemasseerd, wat meteen een ontspannende werking heeft. De drukpunt massage lost geblokkeerde spanningen op en helpt de energieën in het lichaam te harmoniseren.

Het doel is het lichaam optimaal te laten functioneren. Het lichaam aanspreken om zijn eigen helende kracht te activeren, om de energie te laten stromen.

Het hele lichaam komt aan bod, van top tot teen. Massage werkt op de huid, spieren, bloedvaten, lymfevaten, zenuwstelsel.

Vanuit de Ayurveda is het gebruikelijk dat vrouwen alleen vrouwen masseren. Aan deze traditie hou ik me dan ook. Dus uitsluitend voor vrouwen.

Voordelen Ayurvedische Massage
 • activeert het lymfesysteem en bloedsomloop
 • bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
 • bewustwording van het lichaam
 • verlicht spierspanning
 • herstelt vitaliteit van lichaam en geest.

Kosten & Info

€55,- per massage van 90 minuten.
Inclusief ontspanning en thee ná de massage.

Afspraak

App, bel of mail mij voor een gratis proefles.

Yin Yang - Yoga Studio Shanti - Hilversum

Yoga Studio Shanti

Adres

Professor Kochstraat 30
1221 KG Hilversum

Contact

Sehnaz van Garderen
06 – 55 51 75 13
sehnaz@yogastudioshanti.nl

Volg Ons

Logo Yoga Studio Shanti - Groen