Over mij

Shanti ~ Vrede

Yoga voor iedereen

Sehnaz van Garderen

Shanti betekent vrede, rust, kalm, innerlijke vrede. Deze innerlijke vrede ervaren we door gewoon aanwezig te zijn en stil te staan bij dat wat er op dit moment is. Tijdens mijn yoga oefening streef ik naar stilte, rust, simpelweg aanwezig zijn en overgave aan dat wat is.

Mijn ontdekking van yoga

Mijn naam is Sehnaz en ik doe al ongeveer 18 jaar aan yoga en meditatie.

Yoga kwam op mijn pad na een paar depressies en nadat ik de diagnose fybromyalgie kreeg. Vanaf de eerste les was ik gelijk verkocht en ik vond het geweldig.

Voor mij als perfectionist is yoga een verademing. Bij yoga gaat het niet om de “perfecte” houding, maar in de houding zijn. Het gaat om de balans tussen inspanning en ontspanning, tussen lichaam en geest. Ontspanning en kracht in de houdingen.

Opleiding tot yoga docent

Om deze mooie ervaring door te kunnen geven, besloot ik de yoga docentenopleiding te volgen. Eerst heb ik twee jaar een Raya docentenopleiding gevolgd in Naarden. Daarna ben ik overgestapt naar de Saswitha yoga docentenopleiding in Bilthoven.

De yogales

Ik geef les in Hatha yoga volgens de Saswitha stijl. Deze stijl bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. Het is dus een vorm van Hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en geest waarbij de adem de verbinding vormt.

De les wordt afgesloten met een eindontspanning en 15 minuten meditatie.

Yoga voor iedereen

Mijn motto is dat iedereen yoga lessen moet kunnen volgen. Mijn lessen zijn voor iedereen: de mensen die nog nooit yoga hebben gedaan, tot de vergevorderde en iedereen daartussen. Bij mij ben je welkom: ook zonder ervaring en ook als je minder flexibel bent. Het gaat er niet om dat je je tenen kan raken of je in onmogelijke houdingen kunt wringen, maar het gaat om de weg er naar toe. Samen werken we daaraan.

“Oefenen met balans en houding”